ramadan recept<33
Antal portioner: 4
Ingredienser
12 12 stora färska vinblad
400 400 g lammfärs
3/4 3/4 dl långkornigt ris
1 1 gul lök
1 1/2 1 1/2 tsk salt
1/2 1/2 tsk svartpeppar
1/2 1/2 dl hackad persilja
2 2 tsk tomatpuré
2 2 vitlöksklyftor
2 2 msk smör
pressad saft av 1/2 citron
1 1 dl vatten
Till servering:
matlagningsyoghurt
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna. Skala och finhacka löken och hacka persiljan. Blanda lammfärsen med lök, ris, salt, peppar, persilja och tomatpuré.
2. Sätt ugnen på 225°. Koka vinbladen 1/2 minut i vatten och låt dem rinna av. Behövs ej med konserverade. Lägg ungefär 2 msk av färsen på varje blad och rulla ihop dem till ovala paket. Lägg dem efter hand med skarven nedåt tätt i en ugnssäker form.
3. Skala och hacka vitlöken och strö den över. Smält smöret och pressa ut citronsaften. Häll över smöret, citronsaften och vattnet. Stek dolmarna i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Servera med matlagningsyoghurt.komentera gärna receptet<33
Så det är sådär det ser ut! har alltid undrat:)
Är det gott? :D
Allt bra med dig idag? :)<3
tyck till i mitt senaste inlägg, - nitar och läder tillhör rocken! kapa modet,